Ebook [Bimbo by Rin Ahmad Rin Ahmad] woodwork

Free read Bimbo by Rin Ahmad

characters Ô Bimbo by Rin Ahmad ´ eBook, ePUB or Kindle PDF Batannya dengan Dani Ikram Dia rela dituduh ‘pembunuh’ walaupun hakikatnya insan lain yang menyebabkan tragedi hitam itu berlaku Sementelah hatinya sudah jatuh sayang pada Elsuraya Dia tidak sanggup melihat sahabat baiknya dan wanita yang mula mengetuk pintu hatinya menderitaKeadaan semakin rumit bila keluarga cuba menjodohkan Elsuraya dengan Azad Apatah lagi mereka sangat rapat dengan arwah ibu dan bapa Elsuraya Serasa mereka bertanggungjawab untuk menjaga dan melindungi Elsuraya“Su tak nak Su benci Azad Apa auntie merepek ni Su takkan bertunang dengan dia” – Elsuraya“Su cuba tengok lagi jauh Umur Su makin meningkat Su perlukan orang untuk jaga Su Keluarga Azad cukup baik dan mampu jaga Su macam anak sendiri dan Azad sendiri tak kurang apa pun Lainlah kalau Su ada calon lain Auntie tak akan paksa” Puan RosannaNamun Dani Ikram lebih pantas mendahului Elsuraya cepat cepat diikat agar tidak terlepas ke tangan A. 14 2019One thing that I realised after rereading this for the nth time Dani Ikram never apologize for the cold bad treatments he give to Elsuraya after his dad Dr Ishak died What did he said Oh just bukankah darjat suami lagi tinggi dari ibu bapa lepas mereka sudah berkahwin I like Dani I consider him as my fave male character from Rin Ahmad However Dani Ikram and his ego Uhm I don t think I like this side of himReview on April 17 2015Dah 5 bulan publish dah 3 kali khatam barulah dapat hidayah nak tulis review Nampak tak betapa susahnya nak hadam isi Bimbo ni Heh Pada aku keseluruhan kisah Bimbo ni boleh diringkaskan dalam satu ayat uranBoleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui Al Baarah 216Kisah Elsuraya Dani dimulakan dengan scene Dani mem bimbo kan El dan El men douchebag kan Dani Siapa sangka Dani si douchebag tu rupanya klien bagi projek yang diuruskan Elsuraya Dan siapa sangka Dani nak jatuh cinta dengan seorang bimboTragedi hitam dalam hidup El menyebabkan dia berdendam Berdendam dengan pembunuh mama dan papanya Azad Dendam punya pasal El dengan selambanya mencalarkan kereta Azad Tapi benarkah Azad Mamat geek yang cuba dijodohkan dengan El Bagi Elsuraya Dani hanyalah sekadar sebuah fantasi cintanya Siapa sangka fantasi yang dicipta rupanya mampu menjelma menjadi realiti Tapi sayang realiti yang tercipta pahit belaka Pahit bila akhirnya kebenaran telah terbongkarSiapa Dani Ikram sebenarnya Siapa pembunuh ibu bapa ElsurayaFuh tutup buku It takes me three times to finally understand the content of this book Phew I feel so blessed Bilamana setiap persoalan yang timbul aku berjaya jawab Walaupun sedikit lari dari konteks kisah cinta Dani Elsuraya Bilamana setiap pernyataan yang dibuat berjaya aku hurai I learnt a lot from this book Thank you Kak Rin for this masterpiece May Allah blessLast thought what makes a bimbo a bimbo Is it really a beauty without brain Or it is actually someone who has brain but tried so hard to change each flaws on her body to make her a beauty

Free read ´ eBook, ePUB or Kindle PDF õ Rin AhmadBimbo by Rin Ahmad

characters Ô Bimbo by Rin Ahmad ´ eBook, ePUB or Kindle PDF Zad Azad pula tarik diri demi kebahagiaan Dani Ikram dan ElsurayaSaat hubungan sedang memekar sebuah kebenaran terbongkar Ayat ‘astalavista loozzerwith double o and double z’ yang diungkapkan oleh Dani Ikram ketika mereka outstation di Seoul Korea membuka mata hati Elsuraya Ayat itu Ayat yang membuatkan kedua dua orang tuanya maut dalam kemalangan jalan raya“All along It is you All along It is a lie” – Elsuraya“Listen” – Dani Ikram“Truth that night it was you You were the one” – ElsurayaHati Elsuraya mula berbelah bahagi Cintanya pada Dani Ikram dan dendamnya pada Dani Ikram Dapatkah dia memaafkan lelaki itu sedangkan dendamnya masih membara Dapatkah dia reda dengan ketentuan Ilahi sekiranya lelaki itulah jodoh untuknya yang telah tertulis di lohmahfuz Kuatkah dia berperang dengan perasaannya sendiri Semuanya bakal terjawab dalam BIMBO“Miss Bimbo versus Mister Douchebag”“Fantasi versus Realiti?. I miss SeoulI miss MadinahI miss MakkahWill write a proper review next time 11th feb 2016 it has been a year and i still love Dani Ikram and Elsuraya

Rin Ahmad õ 8 Read

characters Ô Bimbo by Rin Ahmad ´ eBook, ePUB or Kindle PDF BIMBOHarga RM2300muka surat 584Dalam hidup Elsuraya hanya seorang lelaki yang dinantikannya Bukan bakal kekasih jauh sekali bakal suami Tetapi seorang lelaki yang menyebabkan nyawa keluarganya diragut kejam Dia ralat kerana tidak dapat bersama dengan keluarganya dan memegang status anak yatim piatu kerana lelaki itu Siapakah lelaki itu sebenarnya Azad Ya ke“Astalavista loozzer With double o and double z”Adakah kerana kata kata yang dilontarkan bertahun dulu membuat jiwanya sentiasa parah dan terluka Ingin sungguh dia bertemu dengan empunya suara jelik itu agar dendamnya terlunasPerkenalan Elsuraya dengan Dani Ikram membuahkan bibit cinta SMS menjadi titik awal hubungan yang indah ituDah gugel douchebag Kejamnya Do I deserve that – Dani IkramDo I deserve bimbo ElsurayaTanpa disangka Azad yang dibenci ialah sahabat baik Dani Ikram Dan Azad pula tidak sanggup memberitahu Elsuraya perkara sebenar kerana sayangkan persaha. Favourite book of the decadeThank you Rin Ahmad BIMBO is a treasure Takda part yg saya tak suka I devour every word written Stayed up all night on the eve of 2015 Worth every second spent Susah dah nak jumpa buku that can beat BIMBO untuk 12 bulan akan datang The journey of Dani Ikram and Elsuraya is so beautiful The lil journal entries about Bell s Palsy were so heart wrenching Made me cried buckets I learned something new thanks to you Dani Ikram you ve beaten my Joe Jambul Lol The characters are so amazingly written Bacalah sepuluh kali pun which I did tak puas You ve always been my favourite writer Ms Rin You ll remain to be so for years to come Hehe The best book from Rin Ahmad so far Sorry USDWe love ourselves even after we made so many mistakes So why do we hate others for one or two mistakes they have made Thank you starting my new year with such a beautiful story I love BIMBO soo muchh with double o and double h I m not good with reviews and it s very rare for me to give reviews But as this book hits so many right notes and being close to perfect so it s worth a try

  • Paperback
  • 570
  • Bimbo by Rin Ahmad
  • Rin Ahmad
  • Malay
  • 05 September 2019
  • null